Vodonoska push-to-call

Видеодиагностика на канали в град София, близките села и индустрилани зони на столицата. Чрез видеодиагностиката се откриват проблеми, запушвания и пробойни в канализационната мрежа. Тя се извършва със специална техника с камера и монитор.

Vodonoska.com борави с техника за видеодиагностика и я използва при съмнения за запушване или дупки в каналите. Специална херметизично затворена мини-камера влиза в мръсния канал и излъчва видео сигнал на диспеля на техника. Така в реално време екипът ни вижда състоянието на проблемия канал.

Цени при видеодиагностика на канали

Цените за диагностиката на каналите варират в зависимост от тръбата и времето за диагностика. Обадете се тук за да добиете индикативна представа: 0878 777 807. Една правилна видеодиагностика все пак ще Ви спести време, труд, главоболия и средства. Това е нужният способ за откриване на проблеми в канализацията и тръбите. Обадете се на дежурния екип и ние ще се отзовем максимално бързо и то на ниски цени. Веднъж направена, една диагностика на канализацията, дава ясна картина за това какво предстои като ремонт и то на точното място.

видеодиагностика на канали

Повече за нашия екип можете да прочетете тук!

Уреди за видеодиагностика на канализация

Екипът на vodonoska.com ползва модерна техника за канализация и тръби. Тя е различна. Имаме т.нар. бутаща камера за видеодиагностика. Камерата е с обхват на работа до 80 м и е подходяща за канали с до фи 300. Имаме и ендоскоп – вид е мини-камерка със записващо устройство. Тази камера е малка и лека, само 16 мм. Супер маневрена и лесна за работа.

Притежаваме и професионална роботизирана камера за диагностика на канали. Тя е подходяща за канали с диаметър от 100 – 2000 мм. Кабелът й е 200 метра. Камерата е снабдена със модерен софтуер за видеодиагностика. Цени за видеодиагностика на канали от 160 лв.

Използването на такава техника за видеодиагностика е препоръчително при 90% от случайите на авария на каналите. Vodonoska.com имаме познанието, опита и правилната техника да направим точна видеодиагностика и след това ремонт.

Уреди за видеодиагностика на канали

Райони в София, в които работим

Vodonoska.com извършва видеодиагностика и отпушване на канали за частни и бизнес клиенти в следните жилищно квартали на град София: Младост 1-4, Мусагеница, Дървеница, Изток, Дианабад, Студентски град, Витоша Гео Милев, Редута, Слатина, Център, Лозенец, Гоце Делчев, Иван Вазов, Борово, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Зона Б5, Банишора, Захарна фабрика, Хаджи Димитър, Сухата река, Левски, Люлин, Обеля, Надежда, Модерно предградие, Овча купел, Бъкстон, Летище, Дружба, Горубляне, Симеоново, Драгалевци, Бояна, Княжево. Покриваме с ВИК услуги и по-далечни зони като Казичане, Лозен, Кремиковци, Бусманци, Нови Искър, Божурище, Горна Баня, Бистрица и Банкя.

Ако домът или офисът Ви се намира в горните райони, ни уведомете предварително. Ние ще Ви обслужим бързо без да чакате. В случай, е имотът Ви е по-далече, моля направете заявка от предния ден на нашия имейл или телефон.

Обща информация на тази услуга

Диагностиката е вид услуга, която има за цел да помогне да се открие проблем на канализационната инсталация. Това може да бъде слягане на земни маси, които са деформирали тръбите или могат да бъдат сраснали корени и др.

Услуга за диагностика на канали

Диагностиката на канализационните системи се извършва с цел оглед и откриване на проблеми и пробойни в каналите. Тя се прави със специализирана видео техника. Така ще сте сигурни за точното локализиране на проблема. А това е половината от решаването на въпроса със запушения канал.

С помощта на високочувствителна камера ще може да се прегледа  канала „от вътре”.

Вижте едно интересно кратко видео на процеса на видеодиагностика и какви находки има в каналите.

Методът за видеодиагностика е приложим за хоризонтални и вертикални канали и отклонения. Камерите имат дълги жила, което позволява работа на разстояния и дълбочини в канализационната инсталация.

С помощта на метода видеодиагностика можете да видите:

  • счупвания и пукнатини в канализацията;
  • деформации
  • външни образувания и запушвания;
  • изтъняване на тръбата и намаляване на нейния диаметър.

Също така, видеодиагностиката на канализационните тръби се използва в последните етапи на строителството или за създаване на инфраструктурна схема.

Използва се за идентифициране на външни, неоторизирани кранове, като профилактика и проверка на работата на канализационната система.

Как работи видеодиагностика на канали? Принцип на действие.

Проверката на ненапълнения тръбопровод се извършва с помощта на самоходни апарати на колела. Операторът наблюдава работата през монитора отвън.

Ако тръбите са напълнени с вода, тогава се използва плаващ модул, прикрепен към специална конструкция, която е фиксирана в хоризонтално положение.

С помощта на такова оборудване можете да проверявате вентилационни шахти, комини. Самото устройство има няколко сменяеми дюзи, а топчести и други елементи са проектирани да центрират и регулират работата на камерата.

След като работата приключи, полученият видео материал се записва на диск или флашка и се предава на клиента.

Съществуващи разновидности на видеодиагностика на канали

В зависимост от диаметъра и дължината на тръбите, видеодиагностиката на канали може да се извърши по няколко начина.

Най-лесният начин е с ръчна камера с пистолетна дръжка, главичка и малък екран.

Този метод е добър за къси разстояния, използва се в частни къщи и апартаменти.

Друг метод:

Методът се използва за диагностика на тръби с диаметър най -малко 25 мм и дължина около 70 м. Ръчно се прокарва специален кабел с камера и източник на светлина, който е вързан към външен монитор.

Операторът завърта дълъг кабел, оборудван с видеокамера с висока разделителна способност и фенерче, и внимателно го вкарва в канализационната система.

Избутвайки кабела през тръбите, специалистът изкарва изображението на монитора, като фиксира местоположението на повредените зони и местата със запушвания.

Съществува и роботизиран метод.

Той е подходящ за по-дълги и широки тръби, с диаметър 150 мм и дължина около 500 м. Устройството представлява робот на колела, оборудван с видеокамера и компютърна система, която предава изображението на лаптоп или таблет.

Отвън роботът се управлява дистанционно, което Ви позволява да променяте фокуса на камерата и ъгъла на видимост.

Чрез видеодиагностикатаСе откриват проблеми, запушвания и пробойни в канализационната мрежа. Тя се извършва със специална техника с камера и монитор.
Уреди за видеодиагностика на канализацияЕкипът на vodonoska.com ползва модерна техника за канализация и тръби. Разполагаме с т.нар. бутаща камера за видеодиагностика, та е с обхват на работа до 80 м и е подходяща за канали с до фи 300. Имаме и ендоскоп – вид е мини-камера със записващо устройство. Тя е малка и лека, само 16 мм – маневрена и лесна за работа.
Професионална роботизирана камера за диагностика на каналиПодходяща за канали с диаметър от 100 – 2000 мм. Кабелът й е 200 метра. Камерата е снабдена със модерен софтуер за видеодиагностика. Използването на такава техника за видеодиагностика е препоръчително при 90% от случаите на авария на каналите.
Райони в София, в които работимМладост 1-4, Мусагеница, Дървеница, Изток, Дианабад, Студентски град, Витоша, Гео Милев, Редута, Слатина, Център, Лозенец, Гоце Делчев, Иван Вазов, Борово, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Зона Б5, Банишора, Захарна фабрика, Хаджи Димитър, Сухата река, Левски, Люлин, Обеля, Надежда, Модерно предградие, Овча купел, Горна Баня, Бъкстон, Летище, Дружба, Горубляне, Симеоново, Драгалевци, Бояна, Княжево. Покриваме с ВИК услуги и по-далечни зони като Казичене, Лозен, Кремиковци, Бусманци, Нови Искър, Божурище, Бистрица и Банкя.
Потърсете ни на нашия телефон0878 777 807

Често задавани въпроси

Какво представлява методът видеодиагностика на канализацията?

Видеодиагностиката е начин за наблюдение на състоянието на канализационната система, което Ви позволява да получите най-пълна информация за състоянието на тръбите. Подобна диагностика дава възможност не само да се открият запушвания, но и да се видят вътрешни повреди, пукнатини или други проблеми в тръбите.

Защо е необходима видеодиагностика на канали и къде се използва тя?

Какви разновидности на видеодиагностика на канали съществуват?

Споделете в: