Vodonoska push-to-call

Колко често трябва да изпазвам септичната си яма

За да поддържате вашата канализационна система да работи правилно, вашата септична яма трябва да се изпомпва или обезмаслява на всеки 1-2 години. Изключително важно е да поддържате и изпразването на септична яма. Ако позволите на вашата септична яма да поддържа резервно копие, това намалява ефективността на септичните ями, необходими са повече ремонти и може да бъде скъпо да се ремонтира или замени септичната яма.

Как разбирате кога септичната яма трябва да се изпазва

  1. Един знак, че вашата септична яма трябва да ни изпразни, когато прелее и земята около септичната яма стане мокра и мирише. Това означава, че вашата септична яма трябва да бъде изпразнена спешно, тъй като отстраняването на щетите, причинени от изтичане на сурови отпадъчни води, може да бъде скъпо.
  2. Тревата около вашата септична яма може да стане по-зелена.
  3. Друг знак, че вашата септична яма има нужда от изпразване, е когато канализацията започне да се държи като запушена. Това също ще означава, че промиването на тоалетната ви е бавно и пералнята е бавна.
  4. Вашите дренажи също могат да започнат да се връщат.

Как да изпразна моята септична яма

Вашата септична яма трябва да бъде изпразнена от лицензирана фирма, която е регистрирана за изхвърляне на отпадъците от вашата яма. Има много компании от вашия район, с които можете да се свържете, за да изпразните септичната яма.

Нормално ли е септична яма да е пълна с вода

Вашият резервоар трябва да бъде „напълнен“ на 8 до 12 инча от капака на септичната яма. Точното измерване може да варира в зависимост от размера и вида на септичната яма. Вашият септичен резервоар е на стандартно работно ниво, ако водата спира точно под изходната тръба. Когато нивото на водата надхвърли тръбата, резервоарът ви е препълнен. Високото ниво на водата може да дойде в резултат на повреда в системата. Трябва да проверите септичната си система и да ограничите използването на вода, докато професионалист не диагностицира проблема.

Кой носи отговорност за изпазване на септична яма

Ако сте собственик на жилище, вие носите отговорност за изпразването на септичната яма. Въпреки това, ако живеете в имот под наем, това трябва да бъде договорено между вас и собственика на земята относно това кой е отговорен за изпразването на септична яма.

Оценете ни!
[Общо: 0 Оценка: 0]
Всичко, което трябва да знаетe за изпразването на септична яма
Споделете в: