Vodonoska push-to-call

Много от нас, при поява на запушвания на каналите у дома, дали заради недостатъчно време или просто защото така сме свикнали,  почти винаги първо посягаме към тежките химически препарати, които се продават на пазара. Това, в повечето случаи не е препоръчително, тъй като би могло потенциално да нанесе повече щети, отколкото да ви помогне. Много от нас все още са с метална канализационна система у дома и такива препарати с течение на времето могат буквално да проядат тръбите ви, тъй като са изключително корозивни и така да се стигне до много по-големи поражения , както и да се наложи да търсите специализирана помощ.

В статията сме ви предложили няколко алтернативи в домашното отпушване за каналите. Бихте могли да опитате, за да избегнете външна намеса и по-големи разходи.

Не изливайте вряща вода в мивката или тоалетната

През последните години, с цел да се популяризира използването на по-зелени алтернативи за отпушване на канали, се разпространи методът с изливане на вряла вода, който сам по себе си не е опасен за тръбите ви, ако се намират в добро състояние. Ако обаче те са например запушени, врящата вода ще бъде блокирана в тях и може да им нанесе сериозни повреди, особено ако тръбите и уплътненията са направени от PVC материал. В допълнение, използването на вряла вода при отпушването на тоалетни също носи потенциални рискове като например това да напукате самия порцелан и така да трябва да сменяте цялата тоалетна чиния. 

Използвайте змия или друг физически инструмент

Физическите уреди за отпушвания като цяло са доста ефективни и не скъпо струваща инвестиция, която със сигурност ще ви е много по-полезна напред във времето. Има няколко такива вида  отпушващи инструмента, които ви предлагаме.

Най-разпространеният и познат уред, разбира се е плунжерът, който се предлага както за мивки, така и за отпушване на тоалетни. Плунжерът е много удобен, употребата му е лесна и най-вече е евтин. За отпушването на по-дълбоки запушвания, един от най-недооценените уреди, които препоръчваме е водопроводната змия. И въпреки, че не е подходяща за почистването на мивки и тоалетни, няма по-добър уред от нея за премахването на запушвания от канала на душа или главния отводнителен канал в банята. Зъбите му са идеални, за да може да улавя запушвания като например косми, които може много добре да издърпва. Третият последен уред, който ще разгледаме е  добре познатата сонда.

Тя може силно да варира като дизайн и начин на захранване, като някои използват електрическо, други газово задвижване. Сондата може да е изключително полезна за премахването на малки до средно големи запушвания. Като при работа със сондата се уверете, че не я използвате много агресивно. Тъй като рискувате потенциално да повредите цялата си водопроводна система.

Няколко допълнителни съвета

  1. Внимавайте какво слагате в мивката си. Мазнините, които използваме в готвенето или  парчета останала храна от чиниите със сигурност с течение на времето ще намерят начин да запушат каналите ви
  2. Използвайте предпазител за коса на канала. Метален или пластмасов предпазител. Поставен на канала на банята ви, е един много евтин и прост начин, с който да предотвратим тези неприятни топки от косми, които се натрупват след всяко къпане
  3. Не изхвърляйте кърпички или каквито и да са други продукти за лична хигиена в тоалетната. Мястото им е в кошчето за боклук.
  4. Внимавайте за течове и проверявайте тръбите си редовно. Течовете не само разхищават вода, но и са потенциално опасни за възникването на мухъл и гниене.

Повече по темата: „Какво трябва да знаете при почистване на септична яма“ тук.

Отпушване на канали у дома    Тежките химически препарати са лесен и бърз начин да отпушите каналите у дома. Това не е добра алтернатива, тъй като те могат да нанесат щети на канализационната система. Масово разпространените препарати за отпушване на канали са изключително корозивни. 
Видове инструменти за отпушване на канали  Плунжер – широкоразпространен и лесен за употреба.  Водопроводна змия – за отпушването на по-дълбоки запушвания. Сонда – за премахване на малки до средно големи запушвания. 
Съвети за превенция на запушването на канали   Избягвайте изсипването на мазнини в мивката. Препоръчително е да използвате предпазител за коса на канала. Не изхвърляйте продукти за лична хигиена в тоалетната. 
Отпушване на канали от vodonoska.com  Свържете се с нас на телефон 0878 777 807. Пишете ни на office@vodonoska.com­. Бързина на реакция след обаждането Ви до няколко часа. 
Оценете ни!
[Общо: 1 Оценка: 5]
Как да отпушим каналите у дома по правилния начин
Споделете в: