Vodonoska push-to-call

Признаци за запушване в септична яма:

-забавя оттичането на водата в мивката, мивката или тоалетната;

-характерни лоши миризми се появяват близо до септична яма или в къщата;

-има изпускане на отпадъчни води от септичната яма през технологичните дупки.

Запушване в септична яма може да възникне по следните причини:

1.Използване на агресивни препарати.

Запушване в септична яма. Домакинските химикали, използвани за миене, миене на съдове, почистване на повърхности, не трябва да съдържат хлорни съединения. Попадането на хлор в канализацията води до смърт на микроорганизми. Те ускоряват процеса на пречистване на мръсната вода и разлагането на твърда утайка. Веществата, съдържащи хлор, трябва да бъдат заменени с битови химикали на основата на естествени съставки.

2.Несвоевременно почистване.

Редовното почистване на септичната яма трябва да се извършва веднъж или два пъти годишно. Колко скоро може да се наложи почистване (а оттам и неговата редовност) се определя през първата година от работата на системата. Скоростта на пълнене на резервоара с твърди утайки зависи от обема на септичната яма, ефективността на пречистването на отпадъчните води и понякога от сезона. За да се контролира нивото на пълнене на септичната яма, достатъчно е да се разглеждат технологичните люкове от време на време. Запушването в септична яма поради натрупване на утайки може да причини повреда на филтрационната система, което може да доведе до скъпи ремонти или подмяна на оборудването.

3.Ниска ефективност на бактериите.

Можете сами да изберете вида бактерии за септична яма, това не изисква притежаването на високи или специфични компетенции. По-лесно и по-безопасно е обаче да се доверите на препоръките на специалисти и производители. Случва се бактериите да загинат или да намалят в количество поради агресивна среда, липса на въздух и понижаване на температурата. Ако причината за смъртта на бактериите е била употребата на домакински химикали, тогава трябва не само да преминете към по-безопасни средства, но и преди това трябва да почистите добре септичната яма от остатъците от агресивни вещества.

Оценете ни!
[Общо: 0 Оценка: 0]
Как да разберем, че септичната яма е запушена? – Част 1
Споделете в: