Vodonoska push-to-call

Колко често трябва да се изпразва септична яма? Изпразването на септични ями не е лесна работа и без опит в индустрията и правилното ноу-хау може лесно да се обърка.

Какво е септична яма?

Септичната яма е водонепропусклив контейнер, обикновено заровен далеч от погледа. Изграден от бетон, фибростъкло или полиетилен, той събира отпадъчни води от имот в селски район, където не е било възможно да се свърже с централната канализационна система. Септичната яма обработва всички отпадъчни води от бани и кухни, разгражда органични отпадъци и отделя други вещества като масло и мазнини. Отпадъчните или течните отпадъчни води в крайна сметка излизат от септичната яма в дренажно поле, където се просмукват в почвата, докато твърдите частици и изметта се филтрират от системата на септичната яма.

Колко често трябва да се изпразва септична яма?

За да избегнете проблеми със септичната яма, е много важно резервоарът да се изпразва редовно. Добре проектираните и професионално монтирани резервоари от 1000 галона, както и други по-малки резервоари изискват годишно освобождаване. Честотата може леко да се различава в зависимост от потреблението на вода и броя на хората, живеещи в имота. Професионален водопроводчик или дренажен инженер може да изпомпва, изпразва и почиства вашия резервоар, като същевременно може да извършва основна поддръжка и ремонт на септична яма. Те също така ще могат да посъветват колко често трябва да се изпразва септичната яма.

Ако не сте изпразвали септичната си яма редовно, може да има някои признаци, че има проблем.

  • ВиК система къркори звуци
  • Подсигуряване на вода и канализация в имота
  • Неприятни миризми около септичната яма и дренажното поле
  • Влажни петна или застояла вода в близост до септичната яма

Колко далеч от къщата трябва да бъде разположена септична яма?

Септичните ями трябва да бъдат разположени възможно най-далеч от къщата, на минимум 7 метра от къщата. Когато инсталирате септична яма, други съображения включват как ще бъде изпразнена. Ще бъде необходим добър достъп от пътя за цистерни за обслужване на септичната яма и друг ключов момент, за който трябва да внимавате, е, че септичната яма не трябва да се намира в зона, предразположена към наводнения.

Професионален експерт по септични ями ще разполага с най-новата информация за законодателството и насоките. За да ви помогне да ръководите всяка инсталация, и ние силно препоръчваме да се консултирате с експерт.

Оценете ни!
[Общо: 0 Оценка: 0]
Колко често трябва да се изпразва септична яма
Споделете в: