Vodonoska push-to-call

Методи за почистване на септични ями

Един от най-простите методи за почистване на септични ями е автоматичното отстраняване на активната утайка и други замърсители от септичната яма.

Използването на този метод става възможно, когато при проектирането на септични ями са предвидени специални резервоари за съхранение. С помощта на които на помпи и филтри се изхвърлят излишни утайки и други примеси. В този случай процесът на почистване на септичната яма се състои в премахване на пълния контейнер и замяната му с нов празен контейнер за съхранение. Можете визуално да оцените степента на пълнене на резервоарите, тоест е доста лесно да се следи състоянието на септичната яма.

Как да се справим с запушвания и затъмняване на септични ями?

Ефективно средство за справяне с запушванията в септичните ями са специалните препарати, съдържащи бактерии. Тези вещества просто трябва да се добавят към септичната яма, където се разлагат изпражненията и мазнините. Такива бактерии за септични ями са предназначени да ускорят разграждането на битовите отпадъчни води до безопасно състояние. Такива бактерии не засягат по никакъв начин човешкото здраве. В допълнение към ускоряването на процеса на ферментация на отпадъчните води, бактериите за септични ями предотвратяват отлагането на плътен слой утайка на дъното на септичната яма. А също така и премахват характерната миризма. Бактериите също се борят с утайките, които се образуват в септичната яма. Тоест, при използване на бактерии, ще бъде възможно по-рядко да се изпомпва септичната яма.

Но използването на бактерии за септични ями изисква задължителното спазване на определени правила. Те се дължат на особеностите на тяхната жизнена дейност. Например, бактериите за септични ями не могат да взаимодействат с хлор и манган, тъй като последният има вредно въздействие върху тях. И в случай, че отпадъчните води, съдържащи манган или хлор, попаднат в септичната яма, съдържанието на септичната яма трябва да се разрежда с чиста вода и след това да се добави нова порция бактерии. Същите мерки трябва да се вземат, когато устройството е запушено или съдържанието на септичната яма замръзне.

Оценете ни!
[Общо: 0 Оценка: 0]
Методи за почистване на септични ями
Споделете в: