Vodonoska push-to-call

Метод за отстраняване на запушвания в мивката чрез почистване на сифона

Най-честата причина за запушена кухненска мивка е запушен сифон. Това устройство е предназначено за събиране на остатъци от твърда храна. И ако не се почиства от време на време, е възможно да се случи запушване. Можете да пробиете замърсяването с помощта на бутало, но ако този метод за отстраняване на запушвания в мивката не даде очаквания резултат, ще трябва да разглобите сифона.

Как да почистите кухненска мивка, като разглобите сифона

Преди да почистите мивката, поставете дълбока купа или кофа под сифона, където мръсната вода ще изтече от гъвкавите маркучи.

Повечето съвременни сифони са оборудвани с картер с голяма гайка, която може да се развие на ръка, без да се използват специални ключове. При развиване и махането им утайката, заедно с мръсната вода, трябва да изтече в кофата.

След това сифонът трябва да се почисти от замърсявания и мазнини по стените.

Като завършек на действието, завинтвате обратно, всичко да си дойде на място и можете да отворите крана, за да проверите нормална ли е скоростта на оттичане на водата.

Методи за отстраняване на запушване на кухненски мивки с помощта на използването на химикали

Ако кухненската мивка е запушена и механичните методи за почистване не помагат, можете да използвате домакински химикали. Изборът на почистващи средства е голям.. За металопластични тръби, например, е подходящ „Mister Muscle“,  и др. Ще можете сами да изберете кой да използвате. Химично активните компоненти на всички тези продукти са способни да разтварят остатъци от храна и мазнини, както и да унищожават бактериите.

Добре е химикалът да не се отмива, след като се изсипе в отвора, за поне 30 минути, още по-добре, ако престои до няколко часа. Така действието му ще бъде пълно. Вие можете да прочетете инструкцията за употреба върху опаковката на избрания от Вас химичен продукт за почистване на канали на мивки.

Оценете ни!
[Общо: 0 Оценка: 0]
Метод за отстраняване на запушвания в мивката чрез почистване на сифона
Споделете в: