Vodonoska push-to-call
отпушване на канали София

Отпушване на канали – тел.: 0878 777 807. Първа помощ тук!

Напълно възможно е, за да прочистите замърсяването на мивката Ви в кухнята, да са достатъчни следните лесни и абсолютно безвредни за всички видове тръби действия.

Телефон за отпушване на канали: 0878 777 807Бърза реакция до няколко часа! Фирмата покрива всички квартали в Столицата, когато става дума за запушен канал, сифон, мивка или шахта.
Причини за запушването на каналаПричинителите могат да бъдат най-различни, като сред основните са вещества, които са трудно разтворими или изобщо не са податливи на разтваряне.
Химията може да причини запушване на каналаПерилните препарати и козметиката за баня също могат да причинят запушване на канала. Преминете към машинно почистване на канала.
Мазнини и отпушване на канали и мивкиМалки количества мазнини се натрупват постепенно при миенето на чинии и други съдове. Мазнините на свой ред привличат и задържат частици отпадъци и каналът трябва да бъде отпушен.
Човешка намеса и нужда от отпушване на каналаДруги причинители са косми и влакна от дрехи. Понякога попадат и други дребни боклуци. Ето защо е нужно машинно отпушване на канала и мивката.
Видове запушванияВидът на запушването до голяма степен зависи от вида на отходните тръби, тяхната форма, дебелина, възраст и наклон. Запушването се образува най-лесно на местата, където има завои, чупки и преходи на тръба в тръба. 

Обадете се на ВИК фирма с лиценз и водонски за отпушване на канали за София град и София област!

1. Отпушване на канали с вряла вода

Това е нещо като първа помощ при запушени канализации и често е напълно достатъчно да се отстрани проблемът. Ако тръбите са стоманени, изливаме в канала около 1 литър вряла вода и изчакваме 20 минути. За да прочистим пластмасовите тръби, просто трябва да пуснем горещата вода от крана отново за около 20 минути (температурата на водата да не е по-висока от 60 градуса). Ако запушването не е много плътно, ще се излее в канализацията. Проверяваме резултата като пуснем малка струя вода. Няма достатъчно добър резултат? Пробваме с друго действие за отпушване на канала.

2. Отпушване на канали и тръби с бутало

Плътно запушваме всички отвори на мивката с мокър плат, за да спрем преминаването на въздух и за да осигурим хидравличен стълб. Притискаме буталото силно към мястото на излива, след което рязко го изтегляме към себе си. Повтаряме тези действия няколко пъти, за да разбием задръстването на малки части. Проверяваме резултата като пуснем малка струя вода. Пускаме поток гореща вода за няколко минути, за да може замърсяването от нашия запушен канал да изтече успешно в канализацията.

Идея: Ако нямате под ръка бутало и замърсяването не е тежко, можем да използваме чаша за вода и хавлиена кърпа. Действията са същите: притискаме към канала – рязко издърпваме. Ако имате две мивки една до друга, ще са Ви нужни два вендуза, които да използвате едновременно. Докато прочиствате едната мивка, следва да затворите изтичането и на другата мивка. Това ще създаде голяма сила на всмукване. Ако не разполагате с второ бутало, тогава затворете канала с влажна кърпа и го притиснете с ръка.

3. Прочистване на тръбите в кухнята от мазнини с помощта на сода и сол.

Замърсяване и запушване често се случва от образуването на изобилие от втвърдила се мазнина по тръбите. В този случай за отстраняване на проблема ще помогнат обикновените сол и сода.

Половин чаша сол и 1 чаша сода разтваряме в една чаша вода, изливаме сместа в канала на мивката и чакаме 5-10 минути.  С помощта на бутало действаме, както е описано по-горе (2) за отпушване на канала. Задължително промиваме тръбите с поток гореща вода за добро отпушване на канала.

отпушване на канали на тръби и канали в кухнята

4. Отшушване на канали. Отстраняване на замърсяването с оцет и сода. Продухване на мивки

Това е още един домашен начин на почистване на тръбите в кухнята – с оцет и сода. Получава се силна пяна, образувана в резултат на химична реакция на тези съставки, която ще разтвори замъсяването.

Изсипете в канала на мивката 150 гр.сода, отгоре изсипете същото количество 9%-ен оцет. Запушете отвора с тапа, за да не излиза пяната. Изчакайте две минути, след което пуснете с пулна сила горещата вода – това ще помогне допълнително да се пробие запушването.

5. Ако у дома няма сода, можете да използвате Алка-Зелцер за отпушване на канали

Той също може да прочисти средно запушен сифон. Тук има още един плюс – неприятната миризма от мивката ще изчезне.

Пуснете в канала 2 хапчета Алка-Зелцер и залейте с една чаша 9%ен оцет. След 2 минути пуснете гореща вода с пълна сила.

 6. Има начин да изчистите запушен канал с помощта на прахосмукачката.

Ако имате такава с функция издухване, супер! Обърнете тръбата на прахосмукачката с парче плат така, че плътно да затвори отвора на канала. Силният въздушен поток от прахосмукачката ще прокара запушеното. Ефективен начин за почистване на канали!

Когато домашните средства не помагат и проблемът не е решен

Това означава, че запушването е голямо и плътно. Не бързайте да викате водопроводчик или да разбивате сифона. Използвайте химични средства, продават се в магазините или пък използвайте санитарен технически прът за отпушване на канали.

изчистване на запушен канал с помощта на прахосмукачка

7. Каналочистачка при запушване (отпушване на канали машинен способ)

Санитарният технически прът (каналочистачка) е металическо приспособление с дълга и гъвкава дръжка (можете да го купите в магазините). Този метод е ефикасен за метални тръби. За пластмасови не е подходящ, има риск да се повредят от механичен натиск при отпушване на канала.

Каналочистачката се вкарва в тръбата и се навива. Можете да решите дали движенията да бъдат навътре или навън. Периодически сипвайте вода в мивката, за да може потокът вода да измива освободеното запушване. Пуснете гореща вода за няколко минути, за да се изтекат всички останали замърсявания.

Подсказка: Ако нямате каналочистачка, за отпушване на канали можете да използвате обикновена метална закачалка. Завийте я на единия край и третирайте Вашия канал.

Запушен канал в кухнята или банята?

отпушване на канали София

Когато използването на вакуум или химическите препаратите не Ви помагат, може би имате по-сериозен проблем като запушен канал. Канализационната линия е основната тръба и пътната артерия за всички водопроводни системи във вашия имот. Ако тя се запуши, могат да възникнат много по-големи проблеми. И така, какви са някои предупредителни знаци, че вашата канализационна линия е запушена?

 • Гъркащи звуци, идващи от канала или тръбата
 • Каналите в дома Ви  не се оттичат добре – има запушване
 • Отпадните води се връщат
 • Забелязвате отломки, като кора или твърди отпадъци, във ВИК тръбата

Отпушете канала си със съвети от експерти

Имате ли запушен канал? Излизат ли лоши миризми от тръбите? Бавно ли се оттича водата? Тогава сте попаднали на правилното място. В тази статия ще споделим най-добрите съвети от експертите как да отпушите канал. Ние дори ще добавим някои допълнителни съвети, за да Ви помогнем да предотвратите появата на запушвания и запушвания в бъдеще.

Отшушване на канали у дома

Запушените канали са един от най-често срещаните проблеми, с които се борят собствениците на жилища, но отпушването на запушен канал не трябва да Ви плаши. Всъщност има редица супер прости решения, които ще възстановят водния поток и функционирането на вашите канали за нула време. Следвайте нашите експертни предложения и поддържайте канализацията свободно течаща и оптимално функционираща.

Отпушване на канала със сол

Наред с многобройните си приложения в кухнята, солта може да се използва и като естествено и нетоксично средство за отпушване на канализацията. Солта е чудесна почистваща съставка поради своите абразивни и антисептични свойства. За да отпушите канала си със сол, просто направете разтвор 50/50 от сол и вода, загрейте почти до точката на кипене и след това излейте солената вода в канала. Повторете това няколко пъти и след това изплакнете канала с хладка вода. Да се ​​научите как да отпушите канал със сол е изключително лесно и не изисква ходене до магазина за различни съставки.

Как да отпушите канализация, в която има косми

Космите са една от най-честите причини за запушване на канализацията и също така могат да бъдат едно от най-неприятните неща за отстраняване. Въпреки това, като експерти по запушени канали, ние открихме, че най-добрият начин за отпушване на канал, в който има косми, е да използвате дренажна змия. Тези малки инструменти са много достъпни и лесен начин за отпушване на вашите канали у дома.

Просто поставете дренажната змия в каналите, като я завъртите, и след това закачете косата, за да я издърпате. Отпушването на канализация с нея всъщност е много лесно и ще помогне отново да се възстанови потокът на водата по тръбите.

Най-добър съвет: препоръчваме да почиствате каналите си от косми всеки месец, за да осигурите оптимален воден поток.
 • Обадете се на ВИК фирма за отпушване на канали! Цена между 110-350 лв. и зависи от сложността на операцията.

Ако се мъчите да изчистите запушените канали, възможно е да имате по-сериозен проблем от обикновено запушване. Понякога запушванията в канализацията се натрупват толкова много с течение на времето, че причиняват натиск върху дренажните тръби, причинявайки появата на пукнатини, а понякога и пълното им счупване. Ако случаят е такъв, много вероятно е да изпитате редица симптоми на спукана тръба. Ако все пак имате спукана тръба, важно е да се обадите на ВИК фирма възможно най-скоро.

Отпушване на канали у домаНай-доброто решение е вряща вода. Това може да звучи много просто, но работи страхотно. 1-2 литра вряла вода, в зависимост от запушването, може да ви избави от запушването. В зависимост от запушването на канала, броят литри вряща вода, ще се увеличава в зависимост от степента на натрупване на остатъчни мазнини. Ако не получите резултати с 1-2 литра, е необходимо да излеете повече, докато водата не  започне да тече свободно отново.
Солена вода за отпушване на каналРазбъркайте разтвор от 1/2 чаша сол в 4 литра вода. Изсипете солената вода в загрята тенджера. Разтворът не трябва да завира. Изсипете загрятата солена вода в запушения канал.
Сода за хляб и оцетИзсипете 1/2 чаша сода за хляб в канала, след това 1 чаша бял оцет. Покрийте канала и оставете сместа да престои между 30 минути до 1 час. След третирането със сода и оцет, изсипете 2 литра вряла вода. Прилагането на разтвора не само води до отпушване на канала, но помага и за миризмата.
Отпушване на канал със закачалка за дрехиВземете метална закачалка за дрехи, от която вече нямате нужда. Разгънете я, докато не добие форма на продълговата тел, която може да влезе в канала. 
Периодично поддържане на тръбитеЗа периодично поддържане на вътрешността на тръбите на канализацията е достатъчно да изсипвате вряла вода, превантивно. Това е профилактика за почистване на каналите.

Отпушване на канали София

Професионално отпушване на канали? Няма проблем. Запушеният канал остава в историята. Vodonoska.com разполага с модерно оборудване за да предложи качествена услуга по отпушване на канали в град София и околностите. Ние оперираме на ниски цени и то в много кратки срокове. Vodonoska.com ще бъде на адреса веднага след утоняване на проблема с канала. При запушен канал или тръба, няма да се се губи излишно време. Моментално се пристъпва към отпушване на проблемия канал или сифон. Отпушване на мивки.

отпушване на канали

Възможно е да се наложи видеодиагностика на канала и ние сме подготвени да я извършим веднага с подходяща техника. Тя ще ни даде пълна картина на проблема с канала. След това пристъпваме към самото отпушване на тръбата.

Услугите, свързани с канализацията, които предлага екипът на vodonoska.com са с нужното качество и прецизност. Техниката и машините ни са закупени нови и са от висок клас. Това, съчетано с обучения персонал, гарантира отличен резултат. Ние работим съобразнос всички нормативни уредби на българското и европейско законодателство и стандарти.

За отпушване на канали в Люлин – вижте тук!

Отпушване на канали за София-град и областта

канали отпушване

Услугата по отпушване на канал и шахти при нас е с:

 • Категорично ниски цени
 • Опит и професионализъм 24/7
 • Любезно отношение на служителите ни
 • Качество на услугата по отпушване
 • Бързина на реакция след обаждането Ви до няколко часа

Отпушване в домашни условия?

Вече сте опитали да отпушите своя канал или сифон с подръчни средства? Изсипването на тубофло, друг химикал или оцет и сода не действа? Вероятно запушването на сифона е по-сериозно. Тук на помощ идват фирмите за ВИК услуги като Евроканал ЕООД. Не се колебайте, а се обадете на нас! Ние знаем как да отпушим вашите запушени канали и сифони в дома, офиса или производствения цех. Нашите диспечери бързо ще реагират изпращайки мобилна група.

В случаите, когато има повреда, а не се знае точно къде е проблемът, ще трябва и видеодиагностика на канала.  По този начин се спестява много време, разходи и труд. Тъй като, когато се извършват ремонтни дейности в един дом, не винаги се знае откъде идва проблемът, който трябва да бъде разрешен.

Нормативни изисквания при отпушване на канали и др.

Фирма Евроканал ЕООД работи според изискванията на българското и европейското законодателство и разпоредби. Имаме всички нужни сертификати и разрешителни от РИОСВ и МОСВ. Обадете ни се за повече информация! Разгледайте и галерията ни с извършени комунални услуги за нашите клиенти. Станете фенове на страничката ни във Фейсбук. Сайтът вече е достъпен и от мобилни устройства с responsive версия за улеснение на клиента. Фирмата е регистрирана и в Google maps. При нужда можете да ни пишете и в контактните форми.

Запушените канали са неизбежна част от вашето ежедневие

Повечето запушвания са незначителни и могат лесно да бъдат отстранени с разтвор за почистване или с бутало. Има дори някои често срещани домакински продукти, които може да успеят да облекчат блокирането. Но при по-тежки и упорити запушвания може да се наложи запретнете ръкави или да се обадите на професионалист, който се занимава с канали.

Химически почистващи препарати и домакински продукти

отпушване на канали в домашни условия

Химическите препарати за отпушване могат да бъдат намерени в повечето аптеки или в магазина до вас. Това е чудесен вариант за онези трудно достъпни запушвания, които няма да успеете да оправите с помощта на бутало. В зависимост от вида на водопроводната система, която имате, може да помислите за промиване на канализацията и тръбите с химичен разтвор веднъж или два пъти годишно, за да предотвратите натрупването на боклук.

Имайте предвид, че химическите препарати за почистване на дренажи са опасни и трябва да се използват умерено. Тези токсични съединения се състоят от окисляващи химикали като луга, който не трябва да се вдишва или използва в среда със затворени врати. Уверете се, че имате подходяща вентилация или отворете прозорец в помещението, когато използвате химически почистващи препарати.

Ако сте твърдо против използването на тежки химикали от всякакъв вид, има някои лесно достъпни продукти от бита, които могат да помогнат за разграждането на отпадъци във вашите канали и да помогнат за пречистване на запушванията.

Ето някои от тях:
 • Сода и оцет
 • Сода за хляб и лимонов сок
 • Сода за хляб и сол

Как да разберете дали запушването е по-сериозно?

Когато използването на вакуум или химическите препаратите не Ви помагат, може би имате по-сериозен проблем, свързан с вашата канализационна линия. Канализационната линия е основната тръба и пътната артерия за всички водопроводни системи във вашия имот. Ако тя се запуши, могат да възникнат много по-големи проблеми. И така, какви са някои предупредителни знаци, че вашата канализационна линия е запушена?

 1. Гъркащи звуци, идващи от канали и тръби
 2. Повечето от каналите в дома Ви  не се оттичат добре
 3. Отпадните води преливат във вашата баня
 4. Забелязвате отломки, като кора или твърди отпадъци, във водата на басейна

Кога да се обадите на професионален водопроводчик?

Ако сте опитвали всичко изброеното до сега, дори сте станали водопроводчик за един ден, а водата все още не се  оттича във вашия душ, тоалетна или мивки, вероятно е време да се обадите на професионален водопроводчик.

при затлачен канал

Лицензираните водопроводчици имат подходящата техика, с която лесно могат да разрушат запушванията и да почистят правилно вашите канализации, тръби и канализационни линии от всякакви натрупвания, така че да не се сблъскате отново с този проблем.

След като професионалист е отпушил канализацията Ви и е почистил канализационните Ви линии, трябва да предприемете правилна поддръжка на вашата водопроводна система. Това означава често премахване на отпадъци и да се уверите, че не изхвърляте частици от храната по канала в кухнята си. Това ви дава най-сигурния начин да не се притеснявате от повтарящи се проблеми с вашия водопровод.

Нормативни изисквания при отпушване на каналиРаботим според изискванията на българското и европейското законодателство и разпоредби. Имаме всички нужни сертификати и разрешителни от РИОСВ и МОСВ.
Химически почистващи препарати и домакински продуктиТова е чудесен вариант за онези трудно достъпни запушвания. В зависимост от вида на водопроводната система, която имате, може да помислите за промиване на канализацията и тръбите с химичен разтвор веднъж или два пъти годишно
Лесно достъпни продукти от бита за отпушване на мивкиКоито могат да помогнат за разграждането на отпадъциСода и оцетСода за хляб и лимонов сок, Сода за хляб и сол
Правилна поддръжка на водопроводна системаЧесто премахване на отпадъци и без изхвърляне на частици от храната по канала в кухнята и др.
Отпушване на канал Ако използването на вакуум или химически препарати не Ви помагат, може би имате по-сериозен проблем, свързан с вашата канализационна линия.
канали отпушване
отпушване на тоалетни
канали отпушване 2
отпушване на канали галерия 1
отпушване на канали галерия 2

За кого са предназначени нашите ВИК услуги?

Физически лица


Бърза реакция

Офиси


Професионално обслужване

Строителни фирми


Търсещи надеждни партньори

Цехове


Абонамент

Постоянен контрол на качеството

Защото всеки ВиК екип има отговорник по качеството.

Всяка секунда работа е контролирана. Следователно можете да сте сигурни в качеството, както и да дадете обратна връзка на нашите диспечери по телефона за ВИК дейностите по отпушване на канали!

vodonoska favicon

“За нас няма значение дали една работа е за частно лице или фирма. Винаги вършим ВИК задачите по отпушване на канали и почистване на канали с най-висок професионализъм. Знаем, че ако сте доволни, ще ни препоръчате на Вашите познати. Затова работим отговорно, бързо и на нормални цени на ВИК услугите в София.”

 Vodonoska.com

Управител

Притежаваме нужните сертификати, които са гаранция за качеството на нашата работа
 • Сертификат ISO 14001:2005 – интегриране на система за управление по отношение на околната среда
 • Сертификат ISO 9001:2008 – внедряване на система за управление на качеството
 • Сертификат BS OHSAS 18001:2007 – интегрирана система за управлението на здравето и безопасност в работна среда
Евроканал КСБ 1
Свържете се с нас

и  направете своята заявка за професионална услуга за отпушване на канали

0878 777 807

Бърза реакция до няколко часа!

 Бързо и качествено решения на проблемите ви с канали и канализация

Vodonoska.com е еталон за високо качество и дългогодишна гаранция за предлаганите от нас услуги.
Фирмата предлага професионални ВиК услуги за почистване на канали, почистване на септични ями, видеодиагностика на канализация, водоноски на разумни цени за домашни и бизнес клиенти, мини-багери.

evrokanal техника
vodonoska favicon

„Ние имаме богат опит в този бранш, който ни помага бързо да диагностицираме и отстраняваме вашите канализационни проблеми.“

 Vodonoska.com

 С какъв тип услуги можем да се ангажираме?
 • Видеодиагностика на канали 
 • Доставка на топла вода 
 • Изграждане на канализации 
 • Изкопи с багер 
 • Измиване с водоноска
 • Миене на улици
 • Отводняване на септични ями 
 • Отпушване на канали
 • Почистване на автомивки 
 • Почистване на канали
 • Почистване на мазниноуловители 
 • Почистване на септични ями

Често задавани въпроси

Кое е най-доброто домашно средство за почистване на канали?

Определено е сода за хляб и оцет. Тази комбинация може да е едно от най-добрите домашни почистващи препарати за отпушване на канал.

Какви методи използва професионалната фирма за отпушване на канали?

Може ли извиването на дренажен шнек да повреди тръбите?

Съдържание
Споделете в: