push-to-call

Почистване на септични ями за област София на конкурентни цени. Екипът на vodonoska.com предлага услугата със собствена специализирана техника. Необходимост от редовно машинно почистване имат хиляди имоти в България. Това се случва в населени места, където все още не е изградена централна канализация и няма пречиствателни станции за отпадните води. Такова е положението все още в някои столични квартали, села около града и вили. Тук на помощ идват машините с помпи за изпомпване и отводняване на септични ями.

Обадете се на дежурния телефон на vodonoska.com 0878 777 807 и направете своята заявка за професионална услуга. Мобилен екип на Vodonoska.com ще Ви посети на адреса и ще извърши отводняването на ямата Ви с лекота. Ако сте наш редовен клиент, то вече знаете, че извършваме почистване на септични ями на добри цени и в кратки срокове.

почистване на септични ями

Техника за отводняване на септични ями

Ние разполгаме с модерна и мощна техника с различен дебит и вместимост в зависимост от обема на септичната яма за отводняване и изпомпване. С нашите вакуум канало-почистващи системи ние отводняваме и почистваме септични ями, шахти и сепаратори. Техниката ни е нова и от висок клас, което наред с отлично обучения персонал е предпоставка за високо качество! Това слага край на старите фекалки от миналото. Екипът на Vodonoska.com е оборудван със специална техника за разбиване на твърдите елементи и отлагания в септичната яма. Така контейнерът Ви ще бъде почистен до дъно. По желание на клиента можем да направим и дезинфекция на контейнера със бактерициден химикал. Това намалява и отпадните миризми с поне 50%.

Почистване на септични ями (абонаментна услуга)

Уважаеми клиенти на vodonoska.com, ако Ви се налага често да викате фирма за почистване на септични ями, то е добре да помислите за абонаментно обслужване. Сключвайки договор за абонамент за почистване Вие ще си спестите средства (чрез по-ниска цена), време за организация на нещата и ще имате гарантирана регулярност на услугата. Така Вашият контейнер никога няма да прелее или да се задръсти.

отпушване на канали и септични ями

Нашите ВиК услуги за София: почистване на септични ями

Не се доверявайте на случайни компании със съмнителна репутация, стара и морално негодна техника, необучени работници и гаражни ВиК фирми. Изберете утвърдена с годините компания, работеща на нормални цени! Нашите ВиК услуги (вкл. почистване на септични контейнери) са достъпни за всички! Разгледайте всички подробности на бързата услуга тук.

Разновидности на септични ями и почистването им

В нашата страна се ползват няколко рзновидности на септичните ями. Те се делят според обема си и пропускливостта си на отпадните води. Най-масови са отходните ями с една или две камери на контейнера. Не се среща често такива с повече отделения. В септичните ями мръсната вода стои до 72 часа и след това следва да се отведат. Твърдите елементи падат на дъното на ямата и после стават на утайка. Повечето мръсна вода обикновено се просмуква надолу в почвата и попива. Останалото обаче трябва да се изпомпи и почисти.

Почистване на спетични ями софия

Повече за устройството и работата на септичните ями може да научите в това видео.

Какво представляват изгребните септични ями?

Този вид септични ями са изработени от висококачествен и устойчив полиетилен. Той е с дълъг експлоатационен срок (до 35 г.) и надеждно решение за септична яма. Изгребни ями се монтират най-често в селата в еднофамилни къщи и вили. Обикновено капацитетът им е между 1 до 6 кубика като обем.

Предимства на изгребните септични ями:

  •  Надеждни са и са 100% водоустойчиви
  •  Лесни за почистване и измиване
  •  Могат да бъдат монтирани на всякакви терени, вкл. с наклон.
  •  Имат опция за монтаж на преливна тръба и допълнителни модули за увеличаване на капацитета
  •  Отговарят на съвременните санитарно-хигиенни норми и не отделят миризма

Изгребните септични ями се почистват по-лесно и при процедурата миризмата е сведена до минимум.

изпомпване на септични ями цена

Процес на утаяване в ямата

Мръсната вода престоява в септичната яма между три и пет дни. По-тежките елементи падат на дъното на септичната яма и се пречистват анаеробно. Леките елементи, като мазнини например, излизат на най-отгоре в контейнера и образуват пяна. При едно и дву-камерните септични ями на лице е директна опастност от преливане в рамките на седмици. Затова е необходимо да се потърси професионална ВиК. Евроканал ЕООД разполага с нова модернатехника за прочистване на септични ями, както и 5 камиона-цистерни, с който се изпомпва мръсната вода. Екипът ни има и апаратура за разбиване на твърди утайки и отлагания по дъното на ямата. Можем да предложим и препарати за дезинфекция на контейнера.

Какво е важно да се спазва при монтаж на септична яма?
услуга почистване на септични ями
  • Ямата следва да е ситуирана на 10-15 метра от къщата от страната на наклона на земята. Важно е да е поне на един 1 километър до съседен кладенец по наклона. Това следва да проучите съседите и намеренията им за кладенци преди да изграждате септични ями и шахти
  • Отходната тръба от къщата към ямата следва да е максимално права. Не бива да прави завои и чупки, защото това може да предизвиква запушване. Следете и да има правилен наклон
  • А именно: наклонът на тръбата за мръсен канал следва да е над 3-5% в посока към септичния контейнер
  • За останалото ще Ви посъветва фирмата

Често задавани въпроси


Въпрос: За колко време идва екип за отводняване на септична яма?

Отговор: Стандартно екипът ни ще е при Вас на адреса до 2-3 часа. Ако е по-натоварен ден, ще реагираме в рамките на работния ден. Възможно е да дойдем и по-бързо, ако имаме свободен екип в района Ви.

Въпрос: Каква е цената за почистване на септична яма?

Отговор: Цената зависи винаги от няколко фактора – вида на ямата, подстъп, отдалеченост на населеното място от София и др. За да Ви дадем точна цена, моля се обадете по телефон. Фирмата ни е лицензирана и работи на съвсем нормални цени.

Въпрос: Работите ли през уикендите?

Отговор: Vodonoska.com и екипите ни работят в събота до 14.00ч. Неделя е почивен ден за нас и не извършваме ВиК услуги.

Въпрос: Разполагате ли с лиценз?

Отговор: Vodonoska.com се оперира от фирма Евроканал ЕООД, която е лицензирана със Сертификат ISO 14001:2005 – интегриране на система за управление по отношение на околната среда.


Споделете в: