Vodonoska push-to-call

Премахване на неприятните миризми в банята

Банята на Вашия уютен апартамент се счита за една от най-чистите стаи в къщата.

В банята обикновено всичко е подредени и се усеща приятен аромат. Това е мястото, където влизате за релаксираща процедура, да отпуснете не само тялото си, например след уморителен ден. Една от функциите на тази стая е релаксация в края на работния ден или натоварената работна седмица.

Затова обръщаме специално внимание и следим всичко да е както трябва със състоянието на банята, поддържайки чистота и ред. Ако възникне някаква неприятна миризма от канала, веднага търсим причината, за да се справим бързо и по-леко.

Вероятно на всяка домакиня повече от веднъж й се е случвало да се срещне с проблема образуването на някакви миризми. Това е доста неприятно, тъй като лошата миризма е в състояние почти незабавно да развали настроението на живущите както в градския апартамент, така и в частната къща.

Какво трябва да направите в тази ситуация?

На първо място, не се паникьосвайте и се опитайте да разберете къде се крие проблема.

Най-често неприятните миризми в банята се причиняват от образуването на гъбички или плесен, поради високата влажност в помещението. Обаче, в някои случаи, това може да е миризма, идваща от канализацията.

Много често неприятните миризми се причиняват от повреда на сифона и течащи връзки на комуникационни тръби. Това проличава от задържането на вода в мивката или ваната в банята. Такива образували се тапи пречат на водата да се стича по тръбата. За отстраняването на неприятните миризми трябва да се направи проверка на качеството за наличие на такива образувания.

В случай на разхерметизация, образувана в канализацията, е необходимо да се огледа конструкцията. Ако се установи теч, е необходимо спешно той да бъде отстранен, например чрез затягане на гайките или поставяне на уплътнител. Ако е настъпила сериозна повреда, уплътнението трябва да бъде заменено.

Не е така просто да се открие теча, тъй като в банята има много малко свободно пространство, и много на брой санитарна техника . Затова, когато обзавеждате баня, избирайте оборудване с високо качество, което да не създава проблеми по-късно.

Ако някоя част от  сифона е нарушена, е необходимо да го смените. По време на монтажа, сифонът трябва да бъде разположен на необходимата височина, като колкото по-ниско е разположен, толкова по-голяма е възможността за неговата повреда.

Ако отдавна не сте почиствали сифона, вътре в него могат да се образуват отлагания, които да предизвикат образуването на неприятни миризми. Можете да премахнете налепите, като използвате вещество, съдържащо хлор. Трябва да го излеете в сифона за една нощ, мръсотията ще се разтвори и миризмата ще изчезне.

Оценете ни!
[Общо: 1 Оценка: 4]
Премахване на неприятните миризми в банята
Споделете в: