Vodonoska push-to-call

Отпушване на канала с подръчни средства? Рано или късно, дори и най-добрата и прецизна домакиня, може да се сблъска с проблем, свързан със запушване на канал, например на мивката, поради факта, че е напълно възможно в канала да проникне и изтече мазнина или да попаднат малки частици от хранителните продукти.

Не бързайте да купувате химикали, да викате техник, защото има начини и сами да се справите с това предизвикателство.

Отпушване на канала с подръчни средства

Най-обикновените средства за отпушване на канал, ги има във всяка кухня – сода и оцет.

Направете следното нещо: Изгребете излишната вода, оставете съвсем малко на мястото на изливането. Изсипете ½ пакетче сода и я натиснете, колкото се може по-навътре. След това излейте 1 чаша оцет. Изчакайте да минат 15-20 минути (това е времето, за което следва да завърши химичното взаимодействие между двете вещества). Изсипете пълна кана гореща вода в канала.

Първа помощ при запушвания

3 лесни, абсолютно безвредни за всички видове тръби начина:

  • Пускаме горещата вода от крана направо в канала за около 20 минути. В случей, че замърсяването не е много плътно, водата ще пробие замърсяването.

Ако този начин не е помогнал, следваме втория:

  • Ако имаме в канала изсипана и втвърдила се мазнина, ползваме сода и сол. Половин чаша сода и половин чаша сол разтваряме с 1 чаша вода, изливаме сместа в канала, изчакваме 5-10 минути, след това изтегляме с вендуз, и накрая промиваме тръбите с поток вода.
  • Имате ли в къщи прахосмукачка с функция „надуване“? Да? Супер! Обърнете тръбата на прахосмукачката така, че тя плътно да покрие отвора на канала. Силната въздушна струя ще избута застоялото се съдържимо.

Механичното почистване на водопроводните тръби позволява да се придвижат отлаганията, дава възможност на водния поток да се движи безпроблемно.

Буталото може да е добър помощник в тази ситуация. Притиска се плътно към отвора на мивката и се произвежда натиск. В резултат на това действие се образува хидравличен стълб, под въздействието на който запушалката се разпада на малки части, които се отнасят с течащата вода. Такова почистване е лесно и възможно, стига запушването да не е много плътно.

Оценете ни!
[Общо: 0 Оценка: 0]
Отпушване на канала с подръчни средства
Споделете в: